Sörby Vinhandel - Importör av odlarchampagner

close x

Dauby

Huset Dauby ligger i Grand Cru-byn Aÿ. Byn Aÿ är historiskt viktig för champagnetillverkningen och här finns några av Champagnes bäste lägen för Pinot Noir. Familjen Dauby har odlat och tillverkat vin i flera generationer. Champagne under namnet Dauby har tillverkats sedan 1956, då firman startades av Guy och Thérèse Dauby, mormor och morfar till Flore Dauby som nu driver huset tillsammans med sin mor, Francine.

Dauby ”Flore” Préstige

Dauby ”Flore” Préstige

Denna Grand Cru champagne från Aÿ är gjord på 80% Pinot Noir och 20% Chardonnay.
Viss del av vinet är lagrat på ekfat. Passar utmärkt till skaldjur och fisk.

Mer information
Dauby Rosé

Dauby Rosé

En rosé uteslutande gjord på Pinot Noir-druvor. Med sin fina frukt och vackra färg är den ett självklart inslag på festen.

Mer information
Dauby Millésime Premier Cru

Dauby Millésime Premier Cru

Denna Premier Cru champagne från Dauby är gjord på 45% Pinot Noir och 55% Chardonnay. Ett vin med mycket bra lagringspotential.

Mer information
Dauby Blanc de Noirs

Dauby Blanc de Noirs

Det är bara Pinot Noir i denna fruktiga champagne från Dauby. Den fungerar i alla lägen.


Mer information

Castelger

Champagne Castelger är beläget i den lilla byn Vauciennes väster om Épernay. Huset drivs av familjen Lourdez med mamma Florence i spetsen. Familjen har odlat champagne i fyra generationer sedan mitten på 1800-talet. På de 9 hektar som familjen äger odlas alla tre godkända druvsorter i Champagne: Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier. Vinet får generellt vila länge i familjens generösa källare innan de degorgeras och säljs.

Simon-Selosse

Familjefirman Simon-Selosse ligger i Grand Cru-byn Avize, i hjärtat av Côte-des-blancs. I Avize har familjen några riktigt fina lägen för chardonnay, som är firmans huvudfokus. Här producerar Phlippe Simon sina champagner med stor respekt för jorden, druvorna och deras naturliga aromer samt miljön. M Simon, som är fjärde generationen i denna vinodlande familj, har ett traditionellt förhållningssätt i tillverkningen av sina champagner som ger dem mycket finess och fruktiga aromer. Produktionen är liten, endast ca 25 000 flaskor om året. Firman är väl ansedd och rekommenderas av många internationella tidskrifter.

Simon-Selosse Extra Brut

Simon-Selosse Extra Brut

Denna krispiga Grand Cru champagne från Avize är gjord på 100% Chardonnay. Druvornas naturliga aromer får tala e denna riktigt torra champagne.

Mer information
Simon-Selosse Cuvée Prestige

Simon-Selosse Cuvée Prestige

Denna Grand Cru champagne från Avize är gjord på 100% Chardonnay. Vinet tillverkas av druvor från gamla vinstockar från de bästa lägen för champagne!

Mer information